Om du ska orka allt du vill i ditt liv behöver du se till att ge dig själv rätt förutsättningar. Det innebär att skapa rutiner för mat, träning och återhämtning i din vardag. För att underlätta att göra rätt val när du är trött och stressad är det smart att alltid ha bra råvaror hemma och skriva en matsedel för varje vecka.

Proteinets betydelse

Protein är det som bygger upp kroppens grund med celler, enzymer och hormoner. Något du kanske inte alltid tänker på men som är livsviktigt för att din kropp ska fungera. Sedan är protein viktigt vid träning eftersom fysisk aktivitet bryter ner musklerna på kort sikt. För att få starkare muskler behöver du tillföra fett, kolhydrater och protein. Annars gör träningen ingen nytta, utan kan till och med bli en stress för kroppen.

Vitaminer och mineraler

Det finns fettlösliga och vattenlösliga vitaminer och totalt är det 13 olika. Även om du inte behöver mycket av dem så är de väldigt viktiga för att du inte ska få problem. Flera av vitaminerna innehåller antioxidanter, även vissa mineraler spelar en viktig roll. På rawfoodshop.se kan du läsa mer och beställa en mängd olika produkter.