Konditionsträning är otroligt viktigt för vår hälsa. Hur du tränar har mindre betydelse så länge du rör på dig och får upp din puls under en längre stund. Löpning är något som många använder som konditionsträning och det fungerar väldigt bra. Det kan dock vara en bra idé att kombinera din löpträning med andra aktiviteter, exempelvis cykling.

Ju äldre du blir, desto skörare blir kroppen och löpning är ganska påfrestande på dina knän och leder, oavsett ålder. Du bör därför låta dina knän få lite semester ibland och kombinera din löpträning med cykelträning också.

Cykelträning är betydligt skonsammare för hela kroppen och du kan dessutom ta dig längre sträckor än om du springer. Om du ska ta dig en längre sträcka kan du byta ut bilen mot en cykel och på så sätt slå två flugor i en smäll.

Cyklar är billigare på nätet

Du som inte redan har en cykel men vill börja cykla kan inhandla den på nätet. Om du absolut vill prova cykeln först kan du göra det i en butik, men sedan beställa den online. Du får cykeln till ett billigare pris och du sparar både tid och pengar. Välj någon här till exempel och få sedan din cykel hemskickad till dig.