Många som tränar mycket kan känna smärta i olika delar i kroppen. Även om du inte tränar kan du få benhinneinflammation. Då är det viktigt att du vilar och stöder benen för att inte utsätta dem för mer belastning. Hitta något på nätet för att få bra utrustning och underlätta vardagen.

Vad är benhinneinflammation

Om du tränar ofta och mycket är risken större att du drabbas. Händer det att du känner smärta runt smalbenet är det hög tid att kolla upp besväret. Gör du inte det kan det leda till kronisk inflammation. Det kan vara att du fått benhinneinflammation. Du behöver nödvändigtvis inte uppsöka en läkare utan du kan även kolla upp symptomen på nätet.

Även om det inte är farligt med benhinneinflammation så ska du ta det på allvar. Tänk på att vila mycket och inte anstränga dig mer än nödvändigt. Du kan fortfarande träna, men välj då en träningsform som inte belastar benen lika mycket.

Det finns olika stöd du kan använda. Men du kan även tänka på vilka skor du använder, det är viktigt att ha rätt sort. Skor som är anpassade efter det du gör till exempel springer, går eller om du står mycket.