Om du springer mycket är det väldigt viktigt att fötterna mår bra. Många gånger kan det enkelt bli blåsor eller skavsår som gör att du inte kan springa på flera dagar, i vissa fall veckor. Tar du däremot hand om dina fötter lite då och då kan du slippa de flesta problemen som uppkommer vid löpning och som en bonus får du även friskare fötter i vardagen.

De flesta som springer har oftast väldigt bra skor på sig. Men nästan ingen använder bra produkter för att skydda och återfukta fötterna. Gör du inte det spelar det ingen roll vilken typ av skor du har på dig, dina fötter kommer ändå göra ont efter långa löprundor. Ta en titt på nätet så kommer du hitta mängder med produkter du kan använda för att förebygga och behandla olika skavsår, blåsor och torrhet i fötterna.

Är du mitt uppe i träningen vill du oftast inte ta en paus på några dagar men pauserna är lika viktiga som själva träningen. Känner du att en blåsa eller ett skavsår är på väg kan pausen göra att du slipper blåsan helt, något som gör att du tar paus i en dag istället för en vecka.