Träning är något man måste hålla igång utan längre uppehåll för att bibehålla de positiva effekterna på lång sikt. Och när det kommer just till löpning är det tyvärr en hel del som faller av detta när vintertiderna väl kommer. Men som sagt bör du undvika dessa uppehåll och du kan göra det med några av de följande alternativen.

Skaffa ett löpband

Ett löpband är kanske inte det roligaste alternativet om du är van att springa runt utomhus i den friska luften och uppleva naturen. Men ett löpband kan också ha sina fördelar. Till att börja med kan du träna oavsett väder och du kan göra det från bekvämligheten av ditt eget hem. Du kan också ställa upp löpbandet framför TV:n och få chansen att se den där serien du alltid hört så mycket om. Butiker som Gymkompaniet har flera olika modeller du kan ta en titt på och se vilken som passar dina behov bäst.

Lär dig vinterlöpning

Om du dock inte har mycket emot kylan råder vi dig till att ge vinterlöpning en ärlig chans detta år. På vintern kommer du behöva tänka lite extra på exakt vilka kläder du ska använda. Sajten Marathon har en riktigt utförlig guide för hur du klär dig på bästa sätt inför en löptur ute i kylan. Du kan också behöva justera ditt löpsteg något för att minska risken för att du halkar och ramlar. Kortare steg och något mer framåt lutad hållning kan vara effektivt när du springer på hala underlag.