Skräpmat och stillasittande tillhör många människors livsstil. Enligt forskning för några år sedan framlades att fler unga människor löper risk för att få hjärtsjukdomar i senare ålder. Nu är sommaren här och det är dags att hitta den goda formen.

Under vackra sommartider finns verkligen ingen ursäkt till att sitta och inne och häcka när man till exempel kan gå ut och promenera i värmen. Dessvärre kan sommaren medfölja dåliga vanor. Det kan bli för mycket god mat och dryck helt enkelt. Och när man inte gör av med den typen av fett så kan kroppen bara reagera på ett sätt – man går upp i vikt!

Träna thaiboxning och Zumba

På sommaren tar folk semester vilket bidrar till att olika sommarerbjudanden dyker upp inom konditionsträning. De olika träningstyperna som olika gym och träningscenter erbjuder är många. Thaiboxningspassen är enligt många en riktig hårdkörare som promoterats hårdare senaste åren. Innan ett pass skall man värma upp lätt innan den jobbiga träningen börjar. Under träningssessionen följer kombinationer av sparkar och slag mot skyddskuddar under cirka 45 minuter. Avslutningen är en stretching som pågår i 10 minuter för att bibehålla smidighet och för att varva ner.

Många väljer att testa Zumba numera för att det är roligt alternativ till kondiotionsträning i form av en intensiv dans. Om du känner för rytmisk dans i grupp så är Zumba ett bra alternativ. Det är en fettförbrännare av hög rang då du kan göra av med så mycket som 1000 kalorier på en timmes hård träning.

Öka förbränningen och minska på kalorier

Eftersom matglädjen under sommaren har en tendens att öka så krävs det att man ökar förbränning och minskar kaloriintag. Det hade varit perfekt om det gick att punktförbränna men tyvärr är det en omöjlighet. Det är således en stor fördel att komma igång med god konditionsträning då både cirkulationen och livsglädje blir bättre. Det krävs att du tar tag i din träning under sommaren för att inte falla in i passivitet. Att exempelvis samlas i grupp med folk som har liknande träningsambitioner är ett stort steg i rätt riktning.