Det finns många som gillar att föra statistik på olika saker, och inom träning och hälsa är det säkert inte annorlunda. I dag så finns det appar för det mesta, i senaste uppdateringen av iPhones operativsystem så följer det med en speciell hälsoapp som man kan koppla till tredjepartsleverantörer och få kontroll på hur man mår

Nu ska man ju inte avräkna den vanliga sjukvården bara för att man installerat hälsoappar i sin smarta telefon. Mår man dåligt och har ont någonstans så ska man självklar uppsöka läkare. Det finns i alla fall ett par appar vi kommer att nämna här som kan göra att du kanske kommer att träna mer och förhoppningsvis då må bättre. Den första appen vi kommer att skriva om är Runkeeper, en app för dig som gillar att hålla koll på löprundan. Du får utförligt hur du sprungit, vilken distans men också hastighet och hur mycket kalorier du förbrukat. Det fungerar lika bra för promenader eller om du är ute och cyklar.

Om du gillar att hålla koll på hur många steg du tar per dag så är Pedometer den app du ska ladda ner till din telefon. Den registrerar varje steg du tar och håller koll på detta åt dig. Det sägs att minst 10 000 steg ska man gå varje dag. Här hjälper appen dig att hålla koll. Lifesum är en app för dig som vill håll kontroll på din vikt och vilka kalorier du stoppar i dig. Perfekt om du vill försöka att gå ner i vikt eller enbart vill ha kontroll över den vikt du har.