Efter sommarens otaliga grillfester, slappa dagar vid stranden och sena nätter på nattklubb så närmar sig nu hösten med stormsteg. Många känner då att man vill komma igång med träningen igen. Inte så konstigt kanske, då hösten passar perfekt för träning.

Du slipper dels den där sommarvärmen som gjorde det olidligt att ge sig ut och löpa tidigare. Men du har förmodligen också mer tid för träningen då hösten ofta är mindre aktivitetstät än vad sommaren är. Det är därför ett perfekt läge för att verkligen komma igång med träningen.

Men hur ska man då göra för att komma igång med träningen? Det finns så klart flera sätt men vi tänkte tipsa om några som vi tycker är bäst. Ett hett tips är att hitta en träningskompis som kan sporra dig och som tycker att det är roligt att träna. Ni kan på så sätt få varandra extra motiverade och förhoppningsvis fortsätta med träningen under en längre period. Därför kan en träningskompis vara så viktig. För att ni gör varandra bättre.

Men vad kan man mer göra för att träningen ska ge resultat. Att äta rätt är givetvis en viktig del av detta. Du bör därför lära dig vilken mat som är bra för dig och din kropp och vad som passar sämre för en aktiv livsstil. Proteinpannkakor till exempel är en rätt som passar perfekt för dig som lever en aktiv livsstil där träning är en naturlig del. Men det finns så klart också mycket annat. Leta runt på internet och se vad du hittar.